
Profil i ustawienia
Przedmiot pojawia się jako „sprzedany”
- Help Center
- Konto / ustawienia ogólne
- Profil i ustawienia
- Przedmiot pojawia się jako „sprzedany”
Przedmiot pojawia się jako „sprzedany”
Nie można już zamówić przedmiotu oznaczonego jako „sprzedany”. Jeśli w ogłoszeniu pojawi się informacja o sprzedaży przez pomyłkę lub chcesz ponownie sprzedać podobny produkt, możesz utworzyć nową reklamę lub opublikować ją ponownie z Archiwum reklam.